Jeśli nie Lightroom to co?
Autor
Wiadomość
PeGie
Wysłany: 2010-06-02, 08:08 Jeśli nie Lightroom to co?
No właśnie. A dlaczego nie używamy programów dedykowanych, dołączanych do sprzętu np. DPP?
_________________Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.
dinderi
Głuchy i ślepy mkII
Wysłany: 2010-06-02, 09:13
Ja używam, bo lubię. Ale ACR daje znacznie większe możliwości.
_________________www.mirekkania.com
tomaszg
Administrator
Wysłany: 2010-06-02, 14:34
PeGie napisał/a: A dlaczego nie używamy programów dedykowanych, dołączanych do sprzętu np. DPP?
Bo nie dostałem programu dedykowanego, który by działał.
PeGie
Wysłany: 2010-06-04, 21:33
tomaszg napisał/a: PeGie napisał/a: A dlaczego nie używamy programów dedykowanych, dołączanych do sprzętu np. DPP?
Bo nie dostałem programu dedykowanego, który by działał.
Dlaczego nie to niedostałeś?
_________________Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.
tomaszg
Administrator
Wysłany: 2010-06-04, 22:17
Bo Canon takiego jeszcze nie wyprodukował.
PeGie
Wysłany: 2010-06-04, 23:10
tomaszg napisał/a: Bo Canon takiego jeszcze nie wyprodukował.
Pisząc dedykowany, miałem na myśli DPP - program, który został wyprodukowany przez Canona, i który powinien znać właściwości sprzętu jak żaden inny.
tomaszg
Administrator
Wysłany: 2010-06-04, 23:11
Nie widziałem jeszcze programu, który znałby cokolwiek. W każdym razie - DPP u mnie nie działa.
dinderi
Głuchy i ślepy mkII
Wysłany: 2010-06-05, 07:46
PeGie , musisz wiedziec, ze tomaszg jest wyznawcą Linuxa, a programy Canon'a nie działają pod linuchem.
_________________www.mirekkania.com
PeGie
Wysłany: 2010-06-05, 21:19
tomaszg napisał/a: Nie widziałem jeszcze programu, który znałby cokolwiek. W każdym razie - DPP u mnie nie działa.
Szkoda. Zawsze wydawało mi się, że nikt lepiej nie zna aparatów jak firma produkująca sprzęt.
nastier
Wysłany: 2010-06-16, 23:54
PeGie napisał/a: tomaszg napisał/a: Nie widziałem jeszcze programu, który znałby cokolwiek. W każdym razie - DPP u mnie nie działa.
Szkoda. Zawsze wydawało mi się, że nikt lepiej nie zna aparatów jak firma produkująca sprzęt.
widać producenci aparatów nie zatrudniają najlepszych programistów.
_________________ na nic sprzętu kupa, gdy fotograf dupa.
dentharg
Fotonierób
Wysłany: 2010-06-19, 09:10
Ja używam Bibble5. Działa pod Win, Lin i Mac :)
Sam pracuję na Linuksie. Oprócz problemów z HR działa wyśmienicie.