Poprzedni temat :: Następny temat
Prośba do informatyków
Autor Wiadomość
watson 
cham i prostak

Wysłany: 2010-07-30, 09:30   

Przeprowadziłem próbę adaptacji makra do moich potrzeb. Póki co sprawdza się świetnie.

Następnym krokiem byłoby kolejne makro, odpalane z indywidualnych zakładek poszczególnych osobników. Prowadzić by miało do efektu zbliżonego do tego w załączniku.
Załączam również plik z danymi - utworzony na podstawie jednej z moich rzeczywistych baz, jednakże żeby uniknąć podejrzeń o wyciek danych... Zresztą - sami zobaczycie. Inne modyfikacje wprowadziłem, żeby mnie nikt ze środowiska nie wygooglał.

W każdym razie, jeżeli chodzi o generowanie wyników:
- nie wiem, czy przypadkiem nie trzeba by zamienić wykresu i tabeli miejscami - wykres ma stałą wielkość, a tabela za każdym razem rośnie.
- problem mogą stanowić zera wyświetlane na skali logarytmicznej - trzeba by je jakoś z automatu zamieniać na 0,001, ale tylko na wykresie - tabela powinna zawierać prawdziwe zera.
- parametry wykresu - w sensie sposób przedstawienia daty, zasięg skali logarytmicznej, rozmiar całości - powinny być niezmienne

- wydaje mi się, że zrobienie tego w excelu będzie niemożliwe, tak więc wystarczy w sumie sam generator wykresu o zadanych parametrach.

Kolaj - za makro odwdzięczę się przy najbliższej wizycie w Wawie.

Pliki:
jeden
dwa

Odpowiedz do tematu